Lan PetPet nak jadi ayah

Sebagaimana dia telah merahsiakan berita pernikahannya kepada Rubytah Che Wan, begitu jugalah berita gembira yang dia bakal bergelar ayah dalam masa sehari dua ini.

Jika tidak ditanya, memang tidak akan dibuka mulutnya untuk mengumumkan perkara ini. Malah tidak dirancang pun untuk memperkenalkan bayi itu nanti kepada media. Jelas Lan, dia bersama isteri nekad untuk membesarkan anak mereka dalam keadaan sederhana, jauh dari dunia hiburan yang menjadi punca pencarian rezeki Lan.

Saya dulu orang susah. Apa yang saya kecapi hari ini adalah atas hasil usaha saya sendiri. Itu yang diajar oleh ibu bapa saya dan itulah yang isteri dan saya ingin terapkan pada anak kami.

Ditanya perasaannya bakal bergelar bapa, Lan yang berkahwin dengan Rubytah pada 20 Ogos tahun lalu, memberitahu dia amat bahagia.

Saya kerja untuk anak-anak. Zaman saya sudah habis. Tak sabar sebenarnya nak menimang anak sampai berpeluh-peluh saya, luahnya ceria yang berhasrat mempunyai tujuh orang anak kerana kebetulan dia dan isteri ada tujuh orang adik-beradik termasuk diri mereka.

Itupun kalau boleh lah tapi kesian juga melihat isteri saya. Lagipun umur saya dah lanjut, katanya yang sudahpun berusia 40 tahun.

0 comments:

Post a Comment