Pelakon Noniswara dan Datuk Rosman Kahwin Hari IniPada hari ini, pelakon cantik yang berstatus janda, Noniswara Baharudin (39tahun) akan berkahwin dengan Pengerusi U Mobile, Datuk Rosman Ridzwan(umur: 50 tahun) yang akan berlangsung selepas solat Isyak di Masjid Wilayah, Jalan Duta, Kuala Lumpur. Majlis resepsi akan berlangsung pada1 Ogos pada jam 8 malam di Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur.

Pelakon yang berasal dari Pasir Mas, Kelantan dan berstatus ibu tunggal ini mempunyai tiga anak dari perkahwinan pertama. Rosman pula berstatus duda dan mempunyai lima anak dari perkahwinan terdahulu.Majlis perkahwinannya akan berlangsung secara ringkas dan sederhana untuk meraikan ahli keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.

"Buat apa saya nak berkahwin secara senyap-senyap diThailand dan merahsiakannya dari pengetahuan pihak media? Bagi saya,soal mendirikan masjid ini wajib diberitahu kepada orang ramai keranaia perkara yang baik. Majlis ini juga untuk memberitahu saudara-mara,teman rapat dan peminat, saya sudah menamatkan zaman solo (janda) dankini berkahwin buat kali kedua dan membina keluarga yang baru. Apa yangsaya harapkan sekarang, peminat juga mendoakan majlis pernikahan dan resepsi kami berjalan lancar seperti direncanakan nanti"

Noniswara begitu berdebar walaupun ini adalah perkahwinan kedua beliau. Akui agak kelam kabut jugak.

"Saya juga mengambil masa dua minggu untuk menguruskan dokumen berkaitan yang diperlukan untuk majlis pernikahan saya ini.Rupa-rupanya memang rumit untuk bernikah di Wilayah Persekutuan. Kataorang, bercerai susah berkahwin semula pun susah juga."

Noniswara yang juga Pengarah Urusan Symphony Advanced Sdn Bhdberkata, setakat ini ia sudah siap 80 peratus membabitkan baju, kadundangan dan jamuan makan.

"Kad undangan sudah diedarkan kepada jemputan yang juga saudara-mara dan keluarga terdekat kedua-dua belah pihak dan rakanmedia. Majlis resepsi yang berkonsep moden dan tradisional ini juga tidak ada majlis persandingan. Kami hanya mengadakan jamuan makan dan ada acara memotong kek perkahwinan nanti. Pada majlis akad nikah, saya bakal menggayakan rekaan dari butik Cosry dan pada majlis resepsi pularekaan Amir Luqman. Selain itu, tetamu turut dihiburkan dengan persembahan hiburan daripada rakan artis yang juga teman rapat pada majlis resepsi itu nanti. Maaflah, saya tidak boleh beritahu siaparakan artis yang diundang untuk buat persembahan kerana ingin memberikan kejutan buat tetamu nanti."

0 comments:

Post a Comment