Adlin-Emelda bertunang, bakal disatukan 23 Mei iniEMPAT tahun pasangan kekasih ini menyulam cinta. Dalam tempoh itu, pelakon, pengarah dan penggiat teater popular Adlin Aman Ramli dan kekasih hatinya, aktres Emelda Rosmila cukup gemar bersikap 'low-profile' daripada berbicara tentang kisah cinta mereka, meskipun hubungan mereka itu bukan lagi rahsia.

Pasangan selebriti ini akhirnya mengikat tali pertunangan tengah hari semalam, bertempat di kampung halaman Emelda sendiri iaitu di Ipoh, Perak.

Hari yang pastinya membawakan kebahagiaan berganda buat Emelda kerana dia turut menyambut hari lahirnya yang ke-29 semalam.

Jika kali ini giliran Emelda 'diraikan', Adlin pula akan merasai kegembiraan yang sama pada 23 Mei depan apabila kedua-dua belah pihak bersetuju untuk mengadakan majlis perkahwinan pasangan itu pada hari tersebut bersamaan dengan hari lahir Adlin yang ke-37.

Pada majlis pertunangan mereka semalam, Emelda menerima tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan berbalas sembilan dulang daripada pihak perempuan.

Wang hantaran juga telah ditetapkan iaitu sebanyak RM30,000 serta mas kahwin berjumlah RM1001.

Tahniah untuk Adlin dan Emelda

kredit:mstar

0 comments:

Post a Comment